inbeeld

Toolkit co-creatie

Binnen een co-creatie ontwikkel je samen met een leerkracht een antwoord op de vraag van de school vanuit jouw expertise. Het doel is om samen tot een activiteit, product of handvat op maat te komen, die direct inzetbaar is in de klas. 

Deze toolkit heeft tot doel een concrete werkwijze en verwacht resultaat over te dragen. Het draagt bij aan professionalisering van de werkwijze van experts en heldere communicatie tussen het onderwijs en het culturele veld. 

Elke uitkomst van deze bijzondere vorm van samenwerking is anders. De stappen die doorlopen worden zijn wel altijd dezelfde:
1. Contact leggen
2. Co-creatie
3. Vormgeven
4. Actie!
5. Evalueren en delen

Deze toolkit doorloopt deze stappen en biedt per stap tips en handige hulpmiddelen.

De toolkit voor culturele experts is ontwikkeld naar aanleiding van de masterclasses co-creatie die CultuurOntwerp in opdracht van SIEN hield voor kunstenaars. De toolkit biedt overzicht in het proces van co-creëren en reikt tips en hulpmiddelen aan bij elke stap. De toolkit is ook bruikbaar voor scholen die een co-creatie willen starten met een expert.

Aan de slag? Download de toolkit door op de onderstaande foto te klikken.Download Acrobat Reader voor tablet / computer / etc om deze interactieve pdf te gebruiken.
???
nieuws_foto

Leuk! delen