Publicaties

Vier jaar werken aan Cultuureducatie met Kwaliteit vanuit het onderwijs levert een behoorlijke nalatenschap op. De 23 onderwijsstichtingen in de provincie Limburg – verenigd in de leergemeenschap SIEN- hebben de afgelopen jaren samen gewerkt aan de verbetering van de plek van cultuureducatie in het onderwijs om daarmee kwaliteit toe te voegen aan cultuureducatie in de scholen. 

Het resultaat van deze zoektocht is terug te vinden in de werkplaats en in onderstaande publicaties.

Publicaties

Van 2013 tot 2016 heeft SIEN het programma Cultuureducatie met Kwaliteit in Limburg uitgevoerd. Er is er een hoop onderzocht, geexperimenteerd en uitgevoerd rondom het integreren van cultuureducatie in het PO. Belangrijke resultaten, bevindingen en producten zijn samengevat in 4 publicaties.

Eindrapport – Kwaliteit en effecten van cultuuredcuatie in het BASISONDERWIJS

De Universteit Maastricht heeft de kwaliteiten en effecten van het programma CMK13-16 onderzocht.

Cultuuredcuatie en de 21-eeuwse vaardigheden

De Universiteit maastricht  heeft een Meta onderzoek gedaan naar cultuureducatie en 21e eeuws vaardigheden. Theorie en praktijk ontmoeten elkaar in dit rapport.

Goed Gesien magazines

In de afgelopen jaren heeft SIEN een viertal magazines uitgebracht vol activiteiten binnen SIEN, achtergrondartikelen, praktische tips, gastartikelen, boeiend onderwijs en talloze mooie en inspirerende voorbeelden uit de provincie Limburg.  Goed GeSIEN magazine is verspreid onder Limburgse scholen en culturele partners en is tevens online te lezen.

Editie #2
In gesprek met kom Leren-bestuurder, Johan Linckens & gedeputeerde cultuur en erfgoed van provincie Limburg, Ger Koopmans, gastartikelen door Harry Hendriks Muziek & Onderwijs, Muziek Ontwikkelt!, Young Crowds & Philharmonie Zuidnederland, een greep uit de ontwikkelingen en acties waar SIEN in haar kruistocht door de provincie Limburg door ‘geraakt’ is en nog veel meer!

Editie #4
De impact van cultuureducatie; In gesprek met Lijn 83 po bestuurder Toon van den Hanenberg en bovenschoolscoördinator Cultuur Pierre Hendriks, Het Jaar van de Mijnen programmamaker Fabian de Kloe en culturele experts Li Lefébure en Margot Senden, toolkit voor co-creatie, een greep uit de ontwikkelingen en acties waar SIEN in haar kruistocht door de provincie Limburg door ‘geraakt’ is en nog veel meer!

Rapportages

Infographics

In beeld

inspirerende filmpjes

In dit filmpje kinderen aan het woord over hoe cultuureducatie op school er idealiter uit ziet. Laat je verrassen!